Zažijete pestrou zimní dovolenou na Stubaiském ledovci!

 Komerční sdělení 
10. prosince 2023 18:18 / Lucie Wirthová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Kam jezdíte za sněhem vy? Stubaier-Gletscher
Plánujete zimní dovolenou v Alpách? Tyrolská Stubai slibuje pestré a vzrušující vyžití pro celou rodinu!

Pokud přijíždíte s rodinou, tak určitě oceníte přívětivost této oblasti k rodinným návštěvám. Ihned první fakt, že v doprovodu platícího rodiče je skipas pro děti do 10 let zdarma, je velkým lákadlem tuto tyrolskou oblast navštívit a zažít společné zážitky na sjezdovce i mimo ni. 

Stubaiský ledovec nabízí širokou nabídku sportovních aktivit se zárukou sněhem od října do května. Lyžování v největším ledovcovém středisku v Rakousku je pro začátečníky i velmi pokročilé freeridery a to pouhých 45 minut od Innsbrucku!

První zatáčky jsou vždy výjimečné. Velký lyžařský areál nabízí pro začátečníky velkou cvičnou plochu Big Family s krytým pásem, dětským slalomem a např. kolotočem pro trénink základní techniky… Pro zkušenější děti a lyžařskou mládež je určena oblast Big Family Fun Slope se zábavným vlnami, skoky a ostrými zatáčkami. Touhu po freestylu ukojí vyhlášený snowpark Stubai Zoo a touhu po rychlosti a poměření sil časomíra na sjezdovce Daunferner - kde si lyžaři můžou změřit svou rychlost jízdy na 100 m dlouhém úseku na sjezdovce nebo jízdou na závodní trati s branami na sjezdovce Eisjochferner. 

Vrchol areálu se pyšní nádherným horským panoramatickým výhledem “TOP OF TYROL” ve výšce 3000 m. n. m. Z této vyhlídky na vrcholu Tyrolska lze dohlédnout přes Stubaiské Alpy až po Dolomity a byla označena Časopisem GEO za jednu z 10 nejkrásnějších vyhlídek světa. 

Dny lyžování lze doplnit i běžkováním v nadmořské výšce 2.600 m v Gamsgarten i ve dnech kdy už v údolí není sníh. Na ledovci můžete zažít mnoho dalších zimních aktivit - jízda rolbou, zimní turistika nebo například ledové lezení. Areál je samozřejmě bohatý na další služby - restaurace, bistra a bary, půjčovny vybavení, lyžařská škola, úschovna,...

Vedení areálu není lhostejná ani ekologie a především hospodaření s energiemi. Vynikajícím příkladem je nová lanovka 3S Eisgratbahn z roku 2016, která při vyšším vytížení kabinek jedoucích dolů vyrábí proud, který je pak dál využíván. Výjimkou není ani rekuperace tepla v restauracích lyžařského střediska a bezplatná hromadná doprava skibusem celým údolím až ke stanici lanovky. 

Opravdoví lyžařští nadšenci si můžou připsat Stubai na svůj seznam. Lyžařská dovolená v tyrolské oblasti bude zaručeně zážitkem pro celou rodinu! 

Další na co byste se měli podívat je 5 nejlepších míst na fotky pro váš Instagram ZDE. Více na www.stubaier-gletscher.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod