Nová zážitková expozice v Praze

 Komerční sdělení 
06. listopadu 2023 19:22 / Lucie Wirthová
  0
📷
4 fotografie v galerii
The Original Beer Experience je nově otevřená, zcela unikátní zážitková expozice se školou čepování Pilsner Urquell
Pilsner Urquell: The Original Beer Experience je nově otevřená, zcela unikátní zážitková expozice se školou čepování, která vznikla z touhy představit široké veřejnosti netradiční formou příběh piva a vzniku prvního zlatého ležáku světa včetně jeho specifického způsobu čepování.

Spodně kvašený světlý ležák Pilsner Urquell, jak ho známe dnes, spatřil světlo světa v plzeňském pivovaru v roce 1842 a zanedlouho si podmanil celý svět. Tajemství jeho chuti tkví především ve vysoce kvalitních surovinách, stále stejnému unikátnímu způsobu vaření jako před téměř 200 lety a v neposlední řadě specifickém způsobu čepování. Jeho vznik je opředen legendami a ovlivněn mnoha historickými událostmi. Tento zajímavý příběh je v Pilsner Urquell: The Original Beer Experience vyprávěn poutavým způsobem v kulisách dechberoucí historické budovy prostřednictvím špičkových moderních technologií, které během přibližně hodinu a půl trvající prohlídky důmyslným způsobem působí na všechny lidské smysly. Návštěvník při vstupu obdrží digitální bezdrátová sluchátka s detektorem pohybu, díky němuž audio průvodce spustí přesně tu část příběhu podle toho, v jaké části expozice se právě nacházíte. Na výběr je z osmi světových jazyků nadabovaných profesionálními herci, rodilými mluvčími, což umocňuje autentický zážitek z celé prohlídky. Expozice mapuje příběh piva od prapočátků v době starověku, přes jeho rozvoj v klášterech, vyzdvihuje panovníky českých zemí, kteří rozvoj pivovarnictví ve své době nejvíce podpořili, a nechybí ani dramatické temné doby piva, jež vedly k pivní revoluci a následně vzniku legendárního prvního zlatého ležáku světa včetně osobností, které se na jeho výrobě podílely. Součástí prohlídky je i ochutnávka a prezentace klíčových surovin včetně simulace výrobního procesu. Prohlídka je zakončena stylově posezením v tradiční plzeňské pivnici, kde si návštěvníci mohou dát na účet podniku dvě malá dokonale načepovaná piva nebo nealko.

Zážitek lze znásobit a zpestřit absolvováním Školy čepování, kde vás pod vedením mistrů svého řemesla naučí čepovat hladinku, šnyt i mlíko a dozvíte se spoustu informací k servírování piva a další zajímavosti z pivní kultury. Zahrnuta je i konzumace toho, co si kdo načepuje. Na konci přibližně hodinového kurzu obdrží každý absolvent certifikát a speciální personalizovaný dárek. Škola čepování obvykle probíhá ve skupinách až 12 lidí, podle složení skupiny v českém nebo anglickém jazyce.

Ti, co si nechtějí odnést jen zážitky a zkušenosti, mohou navštívit značkový obchod v přízemí budovy a vybrat si ze širokého sortimentu praktických suvenýrů nebo designových dárků či značkové kolekce oblečení. Je zde dokonce možnost profesionálního ručního gravírování na zakoupené originální plzeňské sklenice.

Pilsner Urquell: The Original Beer Experience není ale jen místem zábavy a poznání, je to zároveň skvělé místo pro pořádání firemních a společenských akcí. Překrásné prostory secesní budovy nabízí několik různě velkých místností s odlišnou kapacitou i atmosférou, díky čemuž dokáží uspokojit potřeby i těch nejnáročnějších hostů a pojmout až 350 osob. K dispozici je tradiční plzeňská pivnice, luxusní pivovarnický bar s výhledem na Václavské náměstí nebo dechberoucí secesní sály, vše s profesionální obsluhou a kompletním zajištěním akce. 

Celý koncept této ódy na pivo je zasazen do citlivě zrekonstruované památkově chráněné budovy v centru Prahy, která byla postavena v roce 1902 pro Pražskou úvěrní banku. O století později zde společnost Julius Meinl provozovala Gurmánský palác a po jeho uzavření byla budova dlouho prázdná. Po mnoho let lidé tento opuštěný architektonický skvost míjeli téměř bez povšimnutí, nicméně nyní je to opět místo plné života. Pilsner Urquell: The Original Beer Experience se zde povedlo vytvořit nové kulturní centrum poznání a zábavy, které při procházení spodní části Václavského náměstí prakticky nemůžete minout. A pokud se rozhodnete zavítat dovnitř, je téměř jisté, že budete ohromeni dokonalou symbiózou původní architektury s nejmodernějšími technologiemi a do detailu propracovanými instalacemi. O zážitky a úžasy zde rozhodně není nouze.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod